Forskaling og armering

VI UTFØRER ALT INNEN BETONG OG FORSKALING

Ingen prosjekter er like, derfor er våre sterkeste egenskaper nettopp vår kompetanse og brede erfaring innen fundamentering, forskaling og armeringsarbeid.

FORSKALING

Forskaling og armering er en viktig del av forarbeidet for fundamentering og betongstøpning. Forskalingen er kort sagt en form som vi bygger. Denne formen bygges gjerne etter en tegning og/eller en beskrivelse.

Når forskalingen er ferdig blir det montert armeringsjern, for så å fylles med bløt betong som bearbeides.
Forskalingen/formen fjernes etter at betongen har stivnet.

Forskalingstyper vi bruker

VI BRUKER STORT SETT TO TYPER FORSKALING I VÅRE PROSJEKTER.

Systemforskaling

Systemforskaling består av elementer som monteres raskt, og elementene brukes flere ganger.

Tradisjonell forskaling

Tradisjonell forskaling er laget med trevirke, plank, bord og finerplater, på god gammeldags måte.

Det hender ofte at former krever en kombinasjon av de to prinsipp-forskalingene. Det er her en forskalingssnekker har noe å bryne seg på. Et godt eksempel er en trappeforskaling, med under og overside. Trappeforskaling er ofte brukt som fagprøve for en forskalingsnekker. Plasstøpte betongtrapper har vi lang og god erfaring på.

Systemforskaling kan tilpasses ditt behov.
Kontakt oss, så finner vi løsningen som passer for ditt prosjekt.

Armering

Armeringen er der for å forsterke betongkonstruksjonen slik at den kan tåle stor belastning uten å bryte sammen. Armeringen består av jernstenger (Kamstål, Armeringsnett) i ulike dimensjoner og former som plasseres i betongkonstruksjonen etter en bestemt plan. Armert betong er idag det mest brukte materialet i bygg- og anleggsbransjen og sikrer høy kvalitet og lang levetid.

Armering kan være en komplisert konstruksjon, både når det gjelder beregning av dimensjoner for styrke og for plassering i betongkonstruksjonen. Her bruker vi bestandig en rådgivende ingeniør bygg, (RIB), til å foreta disse beregningen og lage bøyelister til prosjektene.